מדענים

עדה יונת
ביוכימאית ישראלית המתמחה בקריסטלוגרפיה של חלבונים. מחקריה עוסקים במבנהו ובפעולתו של הריבוזום. כלת פרס נובל לכימיה לשנת 2009. (ויקיפדיה)




ביוכימאים ישראלים, חתני פרס נובל לכימיה לשנת 2004 על גילוי אחד מהתהליכים המחזוריים החשובים ביותר בתא שמאפשר את פירוק החלבונים.


פסיכולוג קוגניטיבי ישראלי, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2002. מחקריו נחשבים לפורצי דרך בתחומי שיפוט וקבלת החלטות, היוריסטיקה וכלכלה התנהגותית.

קובץ:Daniel KAHNEMAN.jpg
מתמטיקאי ישראלי, חתן פרס נובל לכלכלה לשנת 2005. תחום מחקרו העיקרי הוא תורת המשחקים.
ישראל אומן 2010.jpg
פרופסור למתמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת פרינסטון. לינדנשטראוס הוא הישראלי הראשון שזכה במדליית פילדס, בשנת 2010, בזכות מחקריו העושים שימוש בשיקולים הסתברותיים ודינמיים לפתרון בעיות בתורת המספרים.
Elon Lindenstrauss MFO.jpg
חלוצה בחקר הרדיואקטיביות, כלת פרס נובל לפיזיקה לשנת 1903, "בזכות המחקר על תופעת הקרינה"; ופרס נובל לכימיה לשנת 1911, "על גילוי הרדיום והפולוניום, ועל חקר הרדיום".


אלברט איינשטיין
איינשטיין נחשב לגדול התאורטיקנים לצד אייזק ניוטון, אבי המכניקה הקלאסית. הוא זכה לפרסום ברבע הראשון של המאה ה-20 בזכות מאמריו בתורת היחסות, ששינו את כל אשר היה ידוע עד אז על טיבם של הזמן, המרחב, המסה, התנועה וכוח המשיכה, יסודות מכניקת הקוונטים, מכניקה סטטיסטית והסברת האפקט הפוטואלקטרי, עליו קיבל פרס נובל לפיזיקה ב-1921. (ויקיפדיה)



ריצ'ארד פיינמן
פיזיקאי יהודי אמריקני, זוכה פרס נובל לפיזיקה לשנת 1965 על עבודתו בתחום האלקטרודינמיקה הקוואנטית. (ויקיפדיה)


פיזיקאי ומתמטיקאי אנגלי, אשר נחשב לאחד המדענים הגדולים בכל הזמנים. חיבורו "העקרונות המתמטיים של פילוסופיית הטבע" שפורסם ב-1687 הכיל תיאור של כוח הכבידה ושלושת חוקי התנועה והניח את הבסיס למכניקה הקלאסית, ששלטה בראייה המדעית של היקום הפיזיקלי במשך שלוש המאות הבאות ויצרה את הבסיס להנדסה המודרנית. הוא הראה שתנועת עצמים על פני כדור הארץ ושל גופים שמימיים נמשלת בידי אותה מערכת של חוקי טבע .באופטיקה, הוא המציא טלסקופ מחזיר אור ופיתח תאוריה חדשה של צבע המבוססת על תצפית במנסרה המפצלת אור לבן לספקטרום של צבעים. הוא הגה תורה לפיה אור הוא זרם של חלקיקים. נוסף על עבודותיו הפיזיקליות, תרם ניוטון תרומה משמעותית למתמטיקה בזכות תרומתו לפיתוח החשבון האינפיניטסימלי. (ויקיפדיה)